Υγιή Δόντια

Υγιή Δόντια

Καλώς ήλθατε στο blog μου . .

Ονομάζομαι Βαρσάμου Βίκυ και είμαι Χειρουργός Οδοντίατρος από την Λιβαδειά Βοιωτίας , σας καλωσορίζω λοιπόν στο blog μου.

To blog αυτό δημιουργήθηκε για να προσφέρει ενημέρωση σχετικά με τα οδοντιατρικά προβλήματα και την στοματική υγιεινή με τρόπο απλό και κατανοητό. Η ανάγκη για τη δημιουργία της προέκυψε από την διαπίστωση ότι πολλές φορές οι ασθενείς δεν γνωρίζουν ή δεν κατανοούν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, γεγονός που αυξάνει το φόβο τους και δημιουργεί προβλήματα στην επικοινωνία τους με τον οδοντίατρο.

Για το λόγο αυτό οι πληροφορίες που μπορείτε να βρείτε εδώ είναι διατυπωμένες με όσο το δυνατό απλούστερο τρόπο ώστε να σας είναι κατανοητά και ευχάριστα .

Παρακαλώ, μη διστάσετε για κανένα λόγο να επικοινωνήσετε μαζί μου, χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας για τις ερωτήσεις σας.

Το ιατρείο Λειτουργεί απο Δευτέρα - Παρασκευη (Εκτός Τετάρτης απόγευμα)

Τηλ ιατρείου : 2261-0-27005

Σας ευχαριστώ θερμά

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Σπασμένο Δόντι . .

Εάν έχετε σπάσει κάποιο δόντι τότε θα πρέπει το συντομότερο να επισκεφτείτε τον Οδοντίατρο ακόμη και αν δε νιώθετε τον παραμικρό πόνο. Τα δόντια σπάζουν για διάφορους λόγους πχ από τερηδόνα, όταν η αδαμαντίνη είναι εύθραυστη, μετά από ενδοδοντική θεραπεία κλπ. Αν το κάταγμα δεν αποκατασταθεί τότε μπορεί να γίνει μεγαλύτερο και να παρουσιαστούν ενοχλήσεις στον ασθενή (πόνος, οίδημα κλπ).


Υπάρχουν διάφοροι τρόποι αποκατάστασης ενός σπασμένου δοντιού που εξαρτώνται από μια ποικιλία παραγόντων βασικότεροι από τους οποίους είναι η θέση του δοντιού, οι αισθητικές απαιτήσεις της περίπτωσης, η έκταση του κατάγματος, αν έχει προσβληθεί ο πολφός, αν το δόντι έχει υποστεί ή όχι ενδοδοντική θεραπεία καθώς και η οικονομική κατάσταση του ασθενή. Τα μικρής έκτασης κατάγματα μπορούν να αποκατασταθούν εύκολα με σφράγισμα. Στα μεγαλύτερης έκτασης κατάγματα μπορεί να χρειαστεί ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση) και τοποθέτηση στεφάνης (θήκης) στο αντίστοιχο δόντι. Σε σπάνιες περιπτώσεις η μόνη δυνατή θεραπεία είναι η εξαγωγή του δοντιού. Να θυμάστε ότι ακόμη και αν ένα δόντι σπάσει κάτω από τη γραμμή των ούλων μπορεί να σωθεί εάν επισκεφτείτε έγκαιρα τον οδοντίατρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου