Υγιή Δόντια

Υγιή Δόντια

Καλώς ήλθατε στο blog μου . .

Ονομάζομαι Βαρσάμου Βίκυ και είμαι Χειρουργός Οδοντίατρος από την Λιβαδειά Βοιωτίας , σας καλωσορίζω λοιπόν στο blog μου.

To blog αυτό δημιουργήθηκε για να προσφέρει ενημέρωση σχετικά με τα οδοντιατρικά προβλήματα και την στοματική υγιεινή με τρόπο απλό και κατανοητό. Η ανάγκη για τη δημιουργία της προέκυψε από την διαπίστωση ότι πολλές φορές οι ασθενείς δεν γνωρίζουν ή δεν κατανοούν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, γεγονός που αυξάνει το φόβο τους και δημιουργεί προβλήματα στην επικοινωνία τους με τον οδοντίατρο.

Για το λόγο αυτό οι πληροφορίες που μπορείτε να βρείτε εδώ είναι διατυπωμένες με όσο το δυνατό απλούστερο τρόπο ώστε να σας είναι κατανοητά και ευχάριστα .

Παρακαλώ, μη διστάσετε για κανένα λόγο να επικοινωνήσετε μαζί μου, χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας για τις ερωτήσεις σας.

Το ιατρείο Λειτουργεί απο Δευτέρα - Παρασκευη (Εκτός Τετάρτης απόγευμα)

Τηλ ιατρείου : 2261-0-27005

Σας ευχαριστώ θερμά

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Τι πρέπει να προσέξουμε για να έχουμε υγιές χαμόγελο ??

Προσέχουμε για να έχουμε λοιπόν , όπως και όλες οι καταχρήσεις έτσι και αυτές που αφορούν την στοματική μας υγιεινή θέλουν σωστή αντιμετώπιση και ενδιαφέρον . . . 



1.Energy Drinks η αλλιώς το αφέψημα των αθλητών
 
Η επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει ότι αυτά τα αφεψήματα έχουν αρκετά όξινο PH αποτέλεσμα της υψηλής συγκέντρωσης τους σε όξινα συστατικά. Τα οξέα προσβάλουν την αδαμαντίνη (το σμάλτο των δοντιών) την οποία και διαβρώνουν χημικά.
 
Επίσης αυτά τα αφεψήματα περιέχουν συχνά και αρκετά σάκχαρα τα οποία ναι μεν δίνουν ενέργεια στον οργανισμό αλλά αποτελούν και τη βασική τροφή για την ανάπτυξη των βακτηρίων που προκαλούν τερηδόνα.
 
Αν χρησιμοποιείτε τέτοιου είδους αφεψήματα πιείτε τα πάντα κρύα και πάντα με καλαμάκι. Το κρύο επιβραδύνει τη δράση των οξέων και το καλαμάκι βοηθάει ώστε το αφέψημα να καταπίνεται χωρίς να έρχεται σε επαφή με τα δόντια. Ξεπλύνετε πάντα το στόμα σας με νερό μετά από την κατάποση αυτών των αφεψημάτων αλλά βουρτσίστε τα δόντια σας μετά από μία ώρα. Δώστε χρόνο στον οργανισμό σας να εξουδετερώσει όσο περισσότερα οξέα μπορεί ώστε να μην χαράξετε την ευαίσθητη - διαβρωμένη αδαμαντίνη με τις τρίχες τις οδοντόβουρτσας .
 
Τα ίδια ισχύουν και για τα αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη.
 

2. Εμφιαλωμένο νερό
 
Το φθόριο είναι μια ουσία που σε συγκεκριμένες συγκεντρώσεις βοηθάει την αδαμαντίνη να προστατευθεί από την τερηδόνα. Το νερό της βρύσης περιέχει φθόριο καθώς στις περισσότερες χώρες γίνεται φθορίωση του νερού.
 
Τα εμφιαλωμένα μπουκάλια νερού μπορεί να περιέχουν αρκετά συστατικά ωφέλημα για τον οργανισμό αλλά συχνά δεν περιέχουν φθόριο.
 
Ερευνήστε τι νερό πίνετε.

 
3. Σακχαρώδης Διαβήτης
 
Ο Σακχαρώδης Διαβήτης μειώνει την αντίσταση του οργανισμού σε λοιμώξεις. Μια από τις πιο συχνές λοιμώξεις του ανθρώπου είναι η ουλίτιδα και κατ επέκταση η περιοδοντίτιδα.
 
Αν πάσχετε από σακχαρώδη διαβήτη θα πρέπει να κρατάτε τα επίπεδα στοματικής υγιεινής στα υψηλότερα επίπεδα, Χρησιμοποιείστε εκτός από την οδοντόβουρτσα και την οδοντόκρεμα , νήμα και στοματικό διάλειμμα καθώς είναι τα απαραίτητα εξαρτήματα στο οπλοστάσιο σας ενάντια στις λοιμώξεις.

 
4. Κάπνισμα
 
Εκτός από την αλλαγή στο χρώμα των δοντιών σας αλλά και την καταστροφή που προκαλεί το κάπνισμα στην υγεία γενικότερα, έχει μελετηθεί οτι η πίσσα σχηματίζει μια κολλώδη ταινία πάνω στα δόντια στην οποία είναι εύκολη η προσκόλληση και κατ επέκταση η υψηλή συγκέντρωση βακτηρίων που προκαλούν φλεγμονές στα ούλα.

 
5. Κόκκινο Κρασί
 
Η οξύτητα του κρασιού μπορεί να διαβρώσει τα δόντια σας και η συχνή κατανάλωση του κόκκινου κρασιού μπορεί να αλλάξει το χρώμα των δοντιών.
 
Μπορείτε να αποφύγετε τις «ανεπιθύμητες» ενέργειες του κόκκινου κρασιού πίνοντας μικρότερες γουλιές. Καλό θα ήταν να ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό μόλις τελειώσετε την πόση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου