Υγιή Δόντια

Υγιή Δόντια

Καλώς ήλθατε στο blog μου . .

Ονομάζομαι Βαρσάμου Βίκυ και είμαι Χειρουργός Οδοντίατρος από την Λιβαδειά Βοιωτίας , σας καλωσορίζω λοιπόν στο blog μου.

To blog αυτό δημιουργήθηκε για να προσφέρει ενημέρωση σχετικά με τα οδοντιατρικά προβλήματα και την στοματική υγιεινή με τρόπο απλό και κατανοητό. Η ανάγκη για τη δημιουργία της προέκυψε από την διαπίστωση ότι πολλές φορές οι ασθενείς δεν γνωρίζουν ή δεν κατανοούν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, γεγονός που αυξάνει το φόβο τους και δημιουργεί προβλήματα στην επικοινωνία τους με τον οδοντίατρο.

Για το λόγο αυτό οι πληροφορίες που μπορείτε να βρείτε εδώ είναι διατυπωμένες με όσο το δυνατό απλούστερο τρόπο ώστε να σας είναι κατανοητά και ευχάριστα .

Παρακαλώ, μη διστάσετε για κανένα λόγο να επικοινωνήσετε μαζί μου, χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας για τις ερωτήσεις σας.

Το ιατρείο Λειτουργεί απο Δευτέρα - Παρασκευη (Εκτός Τετάρτης απόγευμα)

Τηλ ιατρείου : 2261-0-27005

Σας ευχαριστώ θερμά

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Φοβάστε τον οδοντίατρο; θα τον φοβάται και το παιδί σας

Κάθεστε στην καρέκλα του οδοντίατρου και σας λούζει κρύος ιδρώτας; Ο ήχος από τον τροχό και η μυρωδιά του οδοντιατρείου σας παραλύει; Το πρόσωπο του οδοντίατρου όταν πλησιάζει το ανοιχτό σας στόμα, σας μοιάζει σαν πρόσωπο δράκοντα έτοιμο να σας κατασπαράξει; Τότε ναι έχετε μια φοβία για τους οδοντιάτρους, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι η φοβία σας αυτή θα περάσει και στα παιδιά σας. Το γιατί και το πως διαβάστε το αμέσως..


Επιστήμονες από το το πανεπιστήμιο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας, διαπίστωσαν για πρώτη φορά ότι ο φόβος για τον οδοντίατρο μεταδίδεται από τους γονείς στα παιδιά και κυρίως από τον πατέρα, ο οποίος εάν φοβάται τότε θα το περάσει και στο παιδί του.
Η δημοσίευση της έρευνας έγινε στο περιοδικό παιδοδοντιατρικής "International Journal of Paediatric Dentistry". Οι ερευνητές μελέτησαν 183 παιδιά ηλικίας επτά έως 12 ετών, καθώς και τους γονείς τους, σε σχέση με τις φοβίες τους για τον οδοντίατρο.
Όσο πιο πολύ ο πατέρας φοβόταν τον οδοντίατρο τόσο περισσότερο ο φόβος μεταδιδόταν και στα παιδιά του. Μάλιστα οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο φόβος του πατέρα μεταδίδεται πιο εύκολα από ότι ο φόβος της μητέρας.
«Τα παιδιά φαίνεται να δίνουν πρωτίστως προσοχή στις συναισθηματικές αντιδράσεις των πατέρων τους, όταν σχηματίζουν τη δική τους άποψη για το πόσο πρέπει να τους αγχώνει ο οδοντίατρος», δήλωσε η Λάρα-Σασίδο, επικεφαλής της έρευνας.
Η επιστημονική ομάδα διαπίστωσε επίσης ότι αν η μητέρα δεν φοβάται αλλά ο πατέρας φοβάται και η μητέρα προσπαθεί να περάσει ηρεμία και καθησυχαστικά μηνύματα στα παιδιά της να μην φοβούνται τον οδοντίατρο, τα μηνύματα θα πέσουν στο κενό, αφού η “επιρροή” του πατρικού φόβου είναι ισχυρότερη.
Επειδή είναι απαραίτητο τα παιδιά από μικρά να πηγαίνουν στον παιδοδοντίατρο και μετά στον οδοντίατρο η σύσταση των ερευνητών προς τους γονείς είναι, να παραμένουν ψύχραιμοι, χαλαροί και να κυρίως οι πατεράδες να προσπαθούν να μην μεταδίδουν τις φοβίες τους στα τέκνα τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου