Υγιή Δόντια

Υγιή Δόντια

Καλώς ήλθατε στο blog μου . .

Ονομάζομαι Βαρσάμου Βίκυ και είμαι Χειρουργός Οδοντίατρος από την Λιβαδειά Βοιωτίας , σας καλωσορίζω λοιπόν στο blog μου.

To blog αυτό δημιουργήθηκε για να προσφέρει ενημέρωση σχετικά με τα οδοντιατρικά προβλήματα και την στοματική υγιεινή με τρόπο απλό και κατανοητό. Η ανάγκη για τη δημιουργία της προέκυψε από την διαπίστωση ότι πολλές φορές οι ασθενείς δεν γνωρίζουν ή δεν κατανοούν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, γεγονός που αυξάνει το φόβο τους και δημιουργεί προβλήματα στην επικοινωνία τους με τον οδοντίατρο.

Για το λόγο αυτό οι πληροφορίες που μπορείτε να βρείτε εδώ είναι διατυπωμένες με όσο το δυνατό απλούστερο τρόπο ώστε να σας είναι κατανοητά και ευχάριστα .

Παρακαλώ, μη διστάσετε για κανένα λόγο να επικοινωνήσετε μαζί μου, χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας για τις ερωτήσεις σας.

Το ιατρείο Λειτουργεί απο Δευτέρα - Παρασκευη (Εκτός Τετάρτης απόγευμα)

Τηλ ιατρείου : 2261-0-27005

Σας ευχαριστώ θερμά

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Φαρμακευτική αγωγή και Οδοντίατρος

Θέμα τη σημερινής ανάρτησης μας λοιπόν  είναι η φαρμακευτική αγωγή που μπορούμε να πάρουμε σε περίπτωση πόνων από το στόμα .
Ένα μεγάλο θέμα δυστηχώς μιας και  στην Ελλάδα , ο καθένας είτε είναι γιατρός είτε έχει ένα γιατρό στην οικογένεια του  .




Τι προτείνεις  Γιατρέ ??


  Όταν πονάει το δόντι σας μην παίρνετε από μόνοι σας φάρμακευτική αγωγή , αλλά πάρετε τηλέφωνο το γιατρό σας

Επειδή όμως καλό είναι διαγνώσεις από τηλεφώνου να μη γίνονται , μια και αυτό που περιγράφετε εσείς μπορεί να είναι αυτό που νιώθετε , αλλά η αιτιολογία του να είναι ποικίλη. Γι'αυτό πρέπει να πηγαίνετε να σας δει ο οδοντίατρος και να σας λέει τότε αν χρειαστεί και τι θα χρειαστεί να πάρετε .

Ο πόνος στην περιοχή του στόματος μπορεί να οφείλεται σε πολλές αιτίες πχ τερηδόνα ,περιοδοντικό πρόβλημα ,ενδοδοντικό πρόβλημα ,πρόβλημα κατά το οποίο ακούγεται ήχος από την άρθρωση της γνάθου , κάποια κύστη κ.α.


 ΜΗΝ βάζετε  τσίπουρο, ούζο ή ασπιρίνη πάνω στο δόντι που σας πονάει. Μπορεί να ανακουφιστείτε στιγμιαία, ωστόσο μπορεί να προκληθεί έγκαυμα στα ούλα με αποτέλεσμα την επιδείνωση του πόνου.

 ΜΗΝ παίρνετε αντιβίωση χωρίς να σας το πει ο οδοντίατρος σας ....


Παίρνουμε αναλγητικό παρακεταμόλη πχ depon/panadol. Ορισμένους δεν τους πιάνει το depon και τους πιάνει το panadol ή και αντίθετα.Γενικά μια και ξέρουμε τον οργανισμό μας παίρνουμε ότι μας πιάνει καλύτερα.Τα παραπάνω σκευάσματα είναι αναλγητικά ,δηλαδή πιάνουν επί ύπαρξης πόνου και δεν κάνουν τίποτα αν τα πάρουμε πριν ξεκινήσουμε να πονάμε .Συνήθως δρουν στο δεκάλεπτο και νιωθουμε καλύτερα.

 ΠΡΟΣΟΧΗ   Ασπιρίνη δεν παίρνουμε σε περίπτωση που έχουμε κάνει εξαγωγή ,γιατί δυσχεραίνει τη δημιουργία θρόμβου ,οπότε δεν σταματάει το αίμα.

Συμπέρασμα ,

ΠΟΝΑΜΕ    ??

Μία ερώτηση στον γιατρό μας ή και μία επίσκεψη δεν κοστίζει τίποτε !!!! Ο Γιατρός μας ξέρει κάτι παραπάνω και όπως είπε και κάποιος

 Όλοι είμαστε άσχετοι , αλλά σε διαφορετικά αντικείμενα ο καθένας .








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου