Υγιή Δόντια

Υγιή Δόντια

Καλώς ήλθατε στο blog μου . .

Ονομάζομαι Βαρσάμου Βίκυ και είμαι Χειρουργός Οδοντίατρος από την Λιβαδειά Βοιωτίας , σας καλωσορίζω λοιπόν στο blog μου.

To blog αυτό δημιουργήθηκε για να προσφέρει ενημέρωση σχετικά με τα οδοντιατρικά προβλήματα και την στοματική υγιεινή με τρόπο απλό και κατανοητό. Η ανάγκη για τη δημιουργία της προέκυψε από την διαπίστωση ότι πολλές φορές οι ασθενείς δεν γνωρίζουν ή δεν κατανοούν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, γεγονός που αυξάνει το φόβο τους και δημιουργεί προβλήματα στην επικοινωνία τους με τον οδοντίατρο.

Για το λόγο αυτό οι πληροφορίες που μπορείτε να βρείτε εδώ είναι διατυπωμένες με όσο το δυνατό απλούστερο τρόπο ώστε να σας είναι κατανοητά και ευχάριστα .

Παρακαλώ, μη διστάσετε για κανένα λόγο να επικοινωνήσετε μαζί μου, χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας για τις ερωτήσεις σας.

Το ιατρείο Λειτουργεί απο Δευτέρα - Παρασκευη (Εκτός Τετάρτης απόγευμα)

Τηλ ιατρείου : 2261-0-27005

Σας ευχαριστώ θερμά

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Προετοιμασία του Παιδιού για την επίσκεψη στον οδοντίατρο .


Σήμερα η πρώτη επίσκεψη του παιδιού στον οδοντίατρο δεν είναι όπως τότε που εμείς οι γονείς είμασταν παιδιά. Πρακτικές και διαδικασίες έχουν αλλάξει. Ισως επειδή οι ίδιοι οι σημερινοί οδοντίατροι ταλαιπωρήθηκαν σαν παιδιά στον οδοντίατρο ή ίσως γιατί ξέρουν καλά ότι είναι πολύ πιό εύκολο και διασκεδαστικό να δουλεύουν με χαρούμενα παιδιά! Και στις δυο περιπτώσεις ένα είναι σίγουρο: η προετοιμασία του παιδιού για μια επίσκεψη στον οδοντίατρο κάνει τα πράγματα ευκολότερα για όλους : γονείς, παιδί, οδοντίατρο.

Πριν από την πρώτη επίσκεψη του παιδιού σας στο ιατρείο μας καλό θα ήταν να το προετοιμάσετε με έναν ή περισσότερους από τους τρόπους που αναφέρουμε παρακάτω :

  1. Εαν το παιδί δεν έχει ξαναπάει στον οδοντίατρο μην αναφέρεται την φράση "μην φοβάσαι". Ο φόβος για το άγνωστο είναι από τα ισχυρότερα συναισθήματα των μικρών παιδιών. Εαν εσείς μιλήσετε με ενθουσιασμό για την νέα εμπειρία που το περιμένει τότε και αυτό θα έχει θετικά συναισθήματα για αυτήν.
  2. Εαν το παιδί έχει βιώσει μία ή περισσότερες αρνητικές ιατρικές ή οδοντιατρικές επισκέψεις προσπαθείστε να μειώσετε το άγχος σας και το άγχος του και να το διαβεβαιώσετε ότι όλα θα είναι διαφορετικά αυτή τη φορά. Να είστε σίγουροι ότι η διαμόρφωση του χώρου μας, οι εξιδικευμένες ψυχολογικές τεχνικές και οι τρόποι προσέγγισης θα εξασφαλίσουν στο παιδί σας μια ευχάριστη εμπειρία.
  3. Εαν το παιδί ζητήσει περισσότερες πληροφορίες για την επικείμενη επίσκεψη πείτε του με απλά λόγια, χωρίς πολλές λεπτομέρειες, ότι η παιδοδοντίατρος θα μετρήσει τα δόντια του/της και θα δεί αν είναι καθαρά και υγιή. Διαβάστε με το παιδί κάποιο ανάλογο βιβλί.
  4. Ελάτε στο ιατρείο μια φορά πριν το δικό σας ραντεβού έτσι ώστε το παιδί να μας παρακολουθήσει καθώς δουλεύουμε με άλλα παιδιά.
  5. Κλείστε το ραντεβού σας για μία ώρα που το παιδί θα είναι ξεκούραστο. Αποφύγετε τις ώρες που είναι κοντά στην ώρα ύπνου του παιδιού.
  6. Μην χρησιμοποιήτε την επίσκεψη στον οδοντίατρο σαν απειλή ή τιμωρία όταν το παιδί δεν συμπεριφέρεται καλά.
  7. Εαν εσείς ή κάποιος άλλος στο περιβάλλον του παιδιού είχε κάποια άσχημη εμπειρία στον οδοντίατρο μην την συζητήσετε με το παιδί.

    Η σύγχρονη οδοντιατρική έχει εξελιχθεί πολύ σε μεθόδους, υλικά και εργαλεία. Αν εσείς είχατε την ατυχία να μην επισκεφτείτε παιδοδοντίατρο όταν είσασταν παιδί, μην στερήσετε από το παιδί σας την ευκαιρία να αποκτήσει καλή σχέση με την οδοντίατρο και να μάθει να φροντίζει την στοματική του υγεία για μιά ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου