Υγιή Δόντια

Υγιή Δόντια

Καλώς ήλθατε στο blog μου . .

Ονομάζομαι Βαρσάμου Βίκυ και είμαι Χειρουργός Οδοντίατρος από την Λιβαδειά Βοιωτίας , σας καλωσορίζω λοιπόν στο blog μου.

To blog αυτό δημιουργήθηκε για να προσφέρει ενημέρωση σχετικά με τα οδοντιατρικά προβλήματα και την στοματική υγιεινή με τρόπο απλό και κατανοητό. Η ανάγκη για τη δημιουργία της προέκυψε από την διαπίστωση ότι πολλές φορές οι ασθενείς δεν γνωρίζουν ή δεν κατανοούν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, γεγονός που αυξάνει το φόβο τους και δημιουργεί προβλήματα στην επικοινωνία τους με τον οδοντίατρο.

Για το λόγο αυτό οι πληροφορίες που μπορείτε να βρείτε εδώ είναι διατυπωμένες με όσο το δυνατό απλούστερο τρόπο ώστε να σας είναι κατανοητά και ευχάριστα .

Παρακαλώ, μη διστάσετε για κανένα λόγο να επικοινωνήσετε μαζί μου, χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας για τις ερωτήσεις σας.

Το ιατρείο Λειτουργεί απο Δευτέρα - Παρασκευη (Εκτός Τετάρτης απόγευμα)

Τηλ ιατρείου : 2261-0-27005

Σας ευχαριστώ θερμά

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Συμβουλές στοματικής υγιεινής για έφηβους .

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ακαδημίας Γενικής Οδοντιατρικής, οι έφηβοι δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή στη μόδα, το ντύσιμο και τη μουσική αλλά αδιαφορούν ως προς τη στοματική τους υγιεινή. Πολλοί από αυτούς δεν επισκέπτονται τον Οδοντίατρο σε συστηματική βάση παρά μόνο όταν αντιμετωπίζουν κάποιο επείγον πρόβλημα Οδοντιατρικής φύσης ενώ ορισμένοι δεν τον έχουν επισκεφτεί ποτέ! Ένας λόγος στον οποίο οφείλεται αυτό είναι η ελλειπής ενημέρωση σχετικά με το είδος της διατροφής που πρέπει να λαμβάνουν και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να εφαρμόσουν τη σωστή στοματική υγιεινή στο σπίτι.
Με αφορμή την ανακήρυξη του Φεβρουαρίου ως μήνα στοματικής υγιεινής παιδιών και εφήβων η Ακαδημία εξέδωσε τις ακόλουθες συμβουλές:
1. Περιορίστε την ποστότητα αναψυκτικών τύπου κόλα που καταναλώνετε διότι η ζάχαρη που αυτά περιέχουν ασκεί βλαπτική επίδραση στα δόντια και οι ουσίες που περιέχει μπορούν να προκαλέσουν φθορά στην αδαμαντίνη. Εάν επιμένετε να καταναλώνετε ανθρακούχα αναψυκτικά χρησιμοποιήστε καλαμάκι ώστε η ποσότητα αναψυκτικού που καταναλώνετε να μην έρχεται σε όσο το δυνατόν λιγότερη επαφή με τα δόντια. Μετά εφαρμόστε πλύσεις του στόματος με νερό για να μειώσετε την τερηδονογόνο δράση των αναψυκτικών.
2. Μην κάνετε piercing στη γλώσσα σας διότι μπορεί να προκαλέσετε σπασίματα των δοντιών κατά τη διάρκεια της μάσησης ή του ύπνου αλλά και μολύνσεις που προκαλούν οίδημα (πρήξιμο) της γλώσσας. Επίσης αυξάνετε την πιθανότητα να νοσήσετε από ηπατίτιδα.
3. Φροντίστε να υιοθετήσετε σωστές συνήθειες στοματικής υγιεινής. Εάν συνηθίζετε να τρώτε σνακ έξω από το σπίτι πάρτε μαζί σας μια οδοντόβουρτσα ταξιδίου (μικρού μεγέθους) και χρησιμοποιήστε την. Μπορείτε επίσης να μασήσετε τσίχλα που ως γλυκαντικό περιέχει ξυλιτόλη, βοηθά στον καθαρισμό του στόματος. Η κατανάλωση νερού επίσης βοηθά στην μείωση των μικροβίων και των υπολειμμάτων τροφής της στοματικής κοιλότητας.
4. Να επισκέπτεστε τον Οδοντίατρό σας 2 φορές τον χρόνο. Με αυτή την απλή πράξη μπορείτε να εντοπίσετε τα προβλήματα όσο είναι μικρής βαρύτητας, πριν προλάβουν να εξελιχθούν σε σοβαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου